Vlaamse Hutepot
23-11-2016 11:19
Vlaamse hutsepot ingrediënten
- 1 savooikool
- 4 rapen
- 3 wortelen
- 2 prei
- selder
- 1 pastinaak
- 2 ajuinen
- 1 kilogram aardappelen
- 1 varkenspoot
- ½ kilogram gebraad procureur
- ½ kilogram spek
- 4 worsten
Hoe Vlaamse hutsepot maken
- Kuis de groenten en snijd ze in grove stukken.
- Doe de groenten (behalve de aardappelen en worsten) met het vlees in een grote stoofpot, zet goed onder water, kruid met peper en zout en laat stilletjes zacht koken onder deksel. Voeg zo nu en dan indien nodig meer water toe.
- Een half uur voor het opdienen voeg je de aardappelen toe (leg je de worsten bovenop de aardappelen). Zet het deksel op de pot en laat alles verder garen
- Als alles gaar is, haal je de worsten en het vlees uit de pot. Eventueel vocht giet je in een kom (niet weggooien, maar zo als soep of bouillon verbruiken) en stamp je de groenten en de aardappelen door elkaar.
- Snijd het vlees in stukken en serveer bovenop de gestampte groenten van de Vlaamse hutsepot. Je kan ook gewoon alles direct na het garen opdienen zonder te stampen.